17 Mart 2014 Pazartesi

  Candy Crush  &  Farm Heroes Saga


Soru:  Siz de arada Facebook'ta şeker patlatıyor,  meyve bahçelerine dalıp  Rancid  adlı doğa düşmanı paragözün kafasına kafasına patlatıyor musunuz?

Son zamanlarda sosyal yaşamda dahi muhabbetleri dönen meşhur iki oyundan bahsediyorum:  Candy Crush ve Farm Heroes Saga

(Linkler Facebook üzerinden açmak içindir.)

(Yandaki resim, az önce geçtiğim Farm Heroes Saga 363. seviyeden bir ekran görüntüsü)


..........Özellikle Candy Crush  cep üzerinden, tabletten, laptop, PC, anlayacağınız çoğu ortam üzerinden oynanabilme imkanı ile yaygın şekilde sosyal çevreniz, arkadaşlarınız, akrabalarınız ve ailenizin oyunu kıvamında cereyan eden salgın bir eğlence halinde. Kimi ana-babaların çocuklarını ve birbirlerini ihmal edecek kadar bağımlısı olduklarını gözlemlediğim bu eğlencelik işler için King Games'i tebrik etmek gerekir.  Bu iki oyun dışında,  Bubble Witch Saga  gibi daha az oynansa da vakit geçirmelik çerezlik işler yaptıklarını da eklemek isterim.



..........Daha önce Oyunlar etiketinde de yer verdiğim, "birkaç dakikalık ara vermeler ve kafa dağıtma açısından seviye seviye geçilen kısa oyunlar"dan biri olmasının yanı sıra  benim için şahsi bir önemi de var bu Candy Crush'ın:

Bu şeker patlatma (ezme?) oyunu, bende belki de hiçbir diyet ya da doktorun, sağlık önerisinin başaramayacağı bir etki yaptı:
Kimi bölümlerinde belirip bir anda tüm ekranı saran ve oyunu kitleyen çikolata barları
(yandaki resimde görüldüğü gibi), bendeki delicesine çikolata yeme aşkını normalleştirmiş gibi gözüküyor :)

Özellikle "koruma güdüsü tersine işleyen"  kişiler için birebir tiksindirme metodu!

Son olarak 15 yaşımdan beri kilo olarak 52-57 aralığında gezinen biri olduğum gereksiz bilgisini de not düşerek bu yazımı daldan dala şeklinde noktalıyorum  :))

Hiç yorum yok: