26 Ekim 2012 Cuma

 Twitter'dan derlediklerim  (Ekim2012-I)


28 ŞUBAT
Uğur Dündar:  Ben de 28 Şubat mağduruyum.
(Yok artık, daha neler!  Bu kadar da cıvıklaşmayalım afedersin.)


Hilmi Özkök:  Bazı siyasetçilerin bizden yardım ister gibi durumları oldu.
2002-2006 yılları arası  Genelkurmay Başkanlığı yapmış Özkök'ün  Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'ndaki  beyanları için:  tıklayınız
(alternatif link)

TBMM  Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'na  bilgi veren  Show Tv ve Turkcell'in sahiplerinden Mehmet Emin Karamehmet, 28 Şubat döneminde Nazlı Ilıcak'ın işine son verilmesine ilişkin bir soruya şöyle cevap verdi:   "Nazlı Hanımın ayrılmasına oğlu neden oldu. O genel müdürdü, kendisi istemedi. Babamı batırdı burayı da batıracak diyerek annesinin ayrılmasını oğlu istedi.  Ama daha başka konuşuluyor."
(Kaynak:  Medyatava)

Sırrı Süreyya Önder (BDP İstanbul milletvekili, 2011 seçimlerindeki Bağımsız adaylardan) 12 Eylül döneminde Mamak Cezaevi'nde işkencecisi olan Raci Tetik ile komisyonda yüzleşti. İşkencecinin eylemleri kabulü ve rahat tavırları dikkat çekti.



BALYOZ  sanıklarına 20 yıl hapis talebi
"Aytaç Yalman'dan Darbe İtirafı" - Balyoz Darbe Planı'nın yapıldığı dönemde Kara Kuvvetleri Komutanı olan Aytaç Yalman, "Darbeyi ben önledim"  diyerek  Balyoz'u itiraf etmiş oldu.

Dönemin Gn.Krm.Bşk  ve  KKK birbirleriyle  "Darbeyi sen değil, ben önledim" yarışında.  Ama iman sahipleri hala Balyoz tümüyle sahtedir diyor.
(Ferdan Ergut - ‏@FerdanErgut)

Çetin Doğan'ın  mahkeme önünde mehmetçiğe ayakkabılarını sildirmesi darbeden beter.   (@mysticalman06)

12 Mart'ta  Deniz'leri  "teşebbüs"ten  ipe çeken darbeci teröristler,  niye ağlıyonuz lan?  Siz teşebbüsten 20 sene alınca acıttı mı 20 sene?
Asıl ve gerçek ve tek fikirleri kendi ayrıcalıklarıdır.  Sağla bir olup sola,  solla bir olup sağa saldırır ve muktedir kalırlar.
TSK kötü bir şey yapmaz. Yaptıysa da arkasında ABD vardır. Kenan Evren gibi birini bulup yaptırmıştır.  Özü itibariyle şeker gibi ordudur.
(Mehmet Ördekçi  -  ‏@mehmet_ordekci)

Darbe girisimlerinin basarisiz olmasina sevinenlerle uzulenlerin anlasmasi da gerekmiyor zaten,  dunyalarimiz ayri deyip gecelim.
(Ufuk Uras  -  ‏@UfukUras)



#KurdishHungerForFreedom
Cezaevlerinde yaklaşık 680 hükümlü açlık grevinde 46. günü tamamladı. Tepki ve talepleri: Öcalan'a tecritin sona erdirilmesi, Kürt kimliği ile ilgili temel hakların tanınması.   (Anadilde eğitim ve Anadilde savunma)

"Ölütapıcılığı"nın bu denli yaygın olduğu bir ülke olmasak  belki yaşayanları her şeye rağmen sevebilme inceliğini gösterebilirdik.   (@HektorVartanyan)

İhlas suresi Diyarbekir'de yaşayan dört halkın dilinde cami kapılarına asılmış: Türkçe, İngilizce, Almanca, Rusça..:  pic.twitter.com/m0HCFtjv
(‏@ruhavi)

On yıllardır kaç kere  "Barış çok yakın"  söylemi ara ara ortalığı kapladı,  ama hiç barış olmadı.  Bu haber ve istihbaratlar hep temelsiz çıktı.
Vakit kazanma oyunu sürekli "barış-savaş" döngüsü üretmeyi de gerektiriyor. (@alperrrrrrrrr)

Kardeşliği ve dostluğu zerre kadar iplemeyenlerin, iki lafın birinde kardeşlik ve dostluktan dem vurmaları ne kadar enteresan.
(Neslihan Acu  -  @neslihanacu)

Ümit Özdağ:  "Hz. Peygamber PKK karşısında ne yapardı?"
Allah sabır versin Kürtlere valla.  (Hayko Bağdat -‏ @haykobagdat)

Birçok köşe yazarı, tutuklu ve hükümlülerin nakledildiği F tipi cezaevlerinin '5 yıldızlı otel konforu'nda olduğunu yazdı. Onlardan bazı isimlerin şu an Silivri Cezaevi'nde tutuklu veya cezaevi koşullarını köşelerinde eleştirmekte olmaları ise, kaderin bir cilvesi olarak değerlendirilebilir.
(Oral Çalışlar,   "Ölüm oruçları ve Öcalan'a tecrit" -  24.10.2012,  Radikal)



CHP  muhalefetini çok etkili buluyorum.  Misal;
Milletvekili yaşı 18 değil 21 olsun,  seçim 27 ekim değil
4 kasım olsun..  bunlar önemli farklar   (@MuzoChe)

Türkiye'ye dışarıdan bakan biri, AKP'nin doğrularını/yanlışlarını az çok kavrayabilir ama muhalefetin bu kadar fos olmasını açıklayamaz.  (‏@resatcalislar)

Adamlar Ak Partiye muhalafet edeceğine  Ak Partiye oy verenlere küfrediyor. Sizdeki bu odun kafayla  Ak Parti 2023'ü de  2071'i de görür. (@erdemli1toplum)

Eğer entelektüel sefaletden bahsediyorsak chp li teyzelerden tutun da, akademisyenlerine kadar kemalistlerin üstüne tanımam..  (‏@sucluyorum)

Bu ulusalcılar cidden aptal ve cahil ve en kötüsü bunu bilmiyorlar. (@kuntakinteden)

"Desen ki CHP'ye;  -Gel medeni olalım,  +Hayır, modaya uyalım, diyecek.
-Batının insan hakları normlarını alalım, deseniz;  +Hayır, kıyafetlerini
(@hasoturanboga)

hem ulusalcı  hem solcu olunabiliyorsa  che tişörtlerinizi kızılaya bağışlayın, ağırlık yapmasın..   (Servet Kocakaya - ‏@servetkocakaya)

Emine Ülker Tarhan  ‏(@EUTarhan)  -  1 Temmuz
Potanın azimli perileri, Cumhuriyet kızları, Ülkemizde artık gün gün kadınların emeğinin, gücünün, saygınlığı...  http://fb.me/1rL8WxHTI
(Şaka gibiler gerçekten... Ama komik desen değil, doğal desen değil.)



CHP Kemalizmi terketmedikçe asla değişemez.
Kemalizmle demokrasi arasında kan uyuşmazlığı var.  İkisi birbirini öldürmeye mahkum ve mecbur.
---
İnsan haklarının korunmasının ülkelerin egemenlik hakkından daha önemli olduğunu tekrar hatırlayalım.
(Atilla Yayla  -  ‏@atilla_yayla)


Kemal Kılıçdaroğlu:  İkinci Oslo sürecine izin vermeyiz.
(Birkaç hafta önce olabileceğini söylemiş kendisi oysa.)

Bu Kılıçdaroğlu ne yapmak istiyor Allah aşkına adam tutarsızlık makinası gibi çalışıyo..  (@mimBAka)



Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven: "Dağda ölen teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz"  dedi;  hakkında soruşturma açıldı.
Başbakan Erdoğan Diyarbakır Emniyet Müdürü'nü azarladı, müdüre destek açıklaması yapan Bülent Arınç  "şok"  oldu.  Foto

İşkence, tecavüz vb basit suçlardan ceza almış olan zevatı  (Sedat Selim Ay gibi)  kollamak ve terfi ettirmek varken  (terörden sorumlu  İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığı'na yükseltmek gibi),  kim n'apsın insani söylemleri dillendiren emniyetçileri?
Bu arada Sedat Selim Ay, kendisinin aldığı cezaları haberleştiren Taraf'a tepki göstermiş.

Başvekil, "müdürümüzü yedirmeyiz" kıvamında olduktan sonra,  Sedat Selim Ay tekzip de gönderir,  kalkar kendi de gelir!   (‏@zd99)

"İnsani söylem ama ülkeyi bölüyor" sözünün tercümesi "Ülke bütün olsun da, insan olmasak da olur."
Ezbercilerin farkına varmadığı gerçek: Zaten bölünmüş bir ülkede yaşıyoruz. Batı'dan bölünmüş,  Güney'den bölünmüş...
(Senai Demirci - ‏@senaidemirci)

"Dağda ölen teröriste ağlamaz onlar,  çünkü":
"Evet bir hata var!  O hata bir asırdır devam ediyor..."
Ali Akel  -  27 Ekim 2012,  Yeni Şafak Beta



İktidarın iktidar olma yöntemlerini/biçimlerini kökünden değiştirdiği bir çağda, hala aynı yöntemlerle/biçimlerle muhalefet mümkün mü?
12 Eylül Anayasası, onlar için havada aranırken yerde bulunmuş bir anayasa;  hiç vazgeçerler mi ondan?
Kurt(ce) konusu acildi ve Kilicdaroglu'nun demin siraladigi insan sevgisi/esitlik/demokrasi yapisi catir catir coktu. Kilicdaroglu iki dakikada, demin elestirdiklerinin yaninda.  Diyarbakir Emniyet Mudurunun soyledikleri uzerine,  iktidar-muhalefet tek kalp.
(Naim Dilmener  -  ‏@renemliD)


Ya polis şefine karşı oluşan  AKP-CHP-MHP ittifakı,  aynı perspektifte yeni anayasa için de oluşursa halimiz ne olur?
(Ruşen Çakır  -  ‏@cakir_rusen)

Polis Müdürü: Ölen teröriste ağlarım.
Erdoğan:  Ağlamayız.
Kılıçdaroğlu:  Bu sözler bölücü.
Bahçeli:  Haddi değil.
Sonuç:  Üçü bir polis etmedi.
(Kurtuluş Tayiz - ‏@DARKAPI)

Dün Mecliste Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün tırnağını aradık.
(Ufuk Uras  -  ‏@UfukUras)


Mehmet Metiner:  Biz annelerin çocuklarıyla Kürtçe konuşmasına izin veren bir partiyiz,  demiş....
Allah'ın verdiğini zekat diye dağıtamazsınız.
(Nihat Doğan  -  ‏@NihatDogan_ND)

Bir emniyet müdürü hatta bir Nihat Doğan kadar bile olamayan elitler ve milletvekilleri...


Tayyip Erdoğan,  Taraf  için:
"O gazetenin benim için hiçbir kıymeti yok" demiş,  Taraf'ın yayınladığı Köşk anketini soranlara.   Demek ki bünyesinden ayrılanlara/eksilenlere vs rağmen hala dikkate değer bir yayın organı  Taraf.

Bkz:  Muhalefet  (Taraf Manşet Foto)

Sonucunu beğenmediği kamuoyu anketini yayınlayan gazeteye "parazit" diye sövgü...  Myanmar'a neden gidildiğini soran köşe yazarının işten atılmasının patronundan talep edildiği bir özgürlük anlayışı...
Çocukların neden öldüğünü soranlara "hain" ve "alçak" diyen başbakan, Bingöl'de şikeli bir şekilde kurşunlanan on askerimiz...
Neden ve nasıl düştüğü belli olmayan uçaktaki,  otopsi sonuçları açıklanmayan pilotlarımız,  sırra kadem basan Deniz feneri davası...
Bir buçuk yıl önce AKP 2011 seçim bildirgesinde bize "ileri demokrasi" vaat ediyordu,  hiç biri gerçekleşmedi.
(Mehmet Altan  - ‏ @MehmetAltanFan)


.
Erdogan  neo-Ittihatci politikalar ureten,  huzuru ve barisi saglayacak vizyona sahip olmayan bir lider oldugunu bilmemkacinci kez gosterdi  +
Gecirdigi Sayistay yasasiyla denetimsizligi iyice arttiran hukumet  ne merkezilikten, ne devletcilikten ne tekcilikten sikayetci +

(1) Paranin aktigi gunlerde yapisal cozumlere gitmeyen,  anayasa yapmayan, Kurtler'le/komsularla kopruleri atan  RTE  sikisinca zamlara basladi+
(3) Gul'e ragmen  Sayistay yasasiyla denetimsizlik getiren,  Kurtler'le savasi harlayip askeriyenin butcedeki denetimsiz yukunu iyice arttiran+
(6) RTE  TR'yi kriz ortamindan cikarmak icin gerekli vasiflara haiz midir? Basariliyken bile elestiri kaldiramayan biri basarisizken ne olur?
(Mehmet Umut Ermeç  -  Endişesiz Modern    ‏@MehmedVII) ........



AB  İlerleme(me)  Raporu ...........
AB ile ilişkilerden sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış,   AB  İlerleme  Raporu için "Önemli olan kendi raporumuz" demiş.
Yorum yapmayacağım.
(Yetvart Danzikyan - ‏@yozgatedirnetra)

Merkezin idari vesayeti devam ediyor. Yerel idarelere yetki devri konusunda hiçbir ilerleme olmadı.  Bölgesel yönetimler kurulmadı.
(Ferdan Ergut - ‏@FerdanErgut)

CHP'ye koşulsuz kredi açan ulusalcıları eleştirirken,  aynı zihniyetin AKP versiyonuna savrulanlar utanmadan demokrat olduğunu iddia ediyor.
(@mechulmuhayyil)

Başabakanımızı müslümanım diyen insanların haksızca eleştirmesi inanılır gibi değil.    (Oktar Babuna  -  ‏@OktarBabuna)


Ve Suriye...
İnsanoğlunu kendi haline bırak, dokunduğu yeri cehenneme çeviriyor. Silahlar,  savaşlar,  açgözlülük ve vahşet.  Öbür yanda da Ümit!
İnsanlık sanki binlerce yıl daha barış ve onurlu bir huzura erişemeyecek gibi.

       Halep:  Halep'i bu hale getirenlerin yeri cehennem olsun,  demiş birisi Twitter'da.   FOTO
Çatışmalar sırasında Halep Emevi Camii'nin içinde ve dışında ciddi hasar meydana gelmiş.   pic.twitter.com/X5gIkZU8
Halep Emevi Camii,  avlusunda bombalar ve enkaz değil cemaat varken:   pic.twitter.com/vgsgVnyB

Aleppo is the oldest inhabited city in the world and is being destroyed. (@hanasbahi)

Yazıklar olsun. Halep Çarşısı kül oldu.
Medieval Aleppo souks destroyed by fire as battle rages in Syria   http://gu.com/p/3an8m/tw  via  @guardian  (Yavuz Baydar - ‏@yavuzbaydar)

Halep'teki savaşta  Ermeniler tarafsızlıklarını korumaya çalışıyor  »  AGOS ‏


Hukumetin yaptigi hata sogukkanli olup Suriye'ye fevri bir reaksiyon vermemek degil;  bugune kadarki dengesiz ve tutarsiz Suriye politikasi!
(@cenksidar)

Ne Esad  ne Baas rejimi  ne de Suriye'nin demokratik olup olmadığı Batı'nın umurunda,  tüm kavga devletlerin (şirketlerin) enerji kavgası.


      Rusya,   NATO ve Türkiye'yi uyardı:   "Suriye'yi koruruz"
Türkiye birilerinin isteğiyle savaşa girecek bir ülke değildir ama kendi isteğiyle savaşa girecek bir ülke de değildir.
Türkiye'nin şu an dünyadaki imajı,  "Gücün karanlık yüzüne yakın duran ve öngörülmesi zor bir ülke"  olarak özetlenebilir galiba.
(@resatcalislar)

Savaşa, zulüme hayırmış.  Biri de çıkıp sormuyor, 30 yıldır iç savaşla kavrulan Türkiye,  Ortadoğu'yu sen mi kurtaracaksın?   (‏@mechulmuhayyil)

Ve Türk solu, "savaş" kelimesini hatırlar.  Zira memleket güllük gülistanlık... (@NadyaKomanaci_)

Bir yanda savaş karşıtları,  diğer yanda onların karşıtları.  Sorsanız kesinlikle savaş istemiyorlar.  Keşke açık konuşsalar da tartışabilsek.
(Ruşen Çakır  -  ‏@cakir_rusen)

Mehmet Ördekçi  -  ‏@mehmet_ordekci:  Savaş sadece gençlerin ölmesi değil. Savaş kalplerin nefretle,  kafaların milliyetçilik mikrobuyla dolması; generallerin tekrar iktidar olması.



MHP, Türkiye'nin Suriye ile savaştırılarak "Kürt devleti"nin kurulacağını söylüyordu. BDP tezkereye hayır dedi, MHP evet!  Kafamız karıştı.
(Kenan Çamurcu  -  ‏@KenanCamurcu)

#AKPYeterArtikDefol dan ziyade isyanınız sisteme olmalı çünkü iktidar CHP de olsa MHP de olsa  malesef aynı şeyler'i yapacaktır.  (‏@KapkaraMizah)


(İzmir'i kast ediyor)   Memlekete "sizi Ak Parti'den kurtaracağız" diye düşman girse  "hoşgeldiniz" diyecek epey bi kitle var.    (‏@aydinunal_)

ben savaşacağım  Mehmet Barlas'ın,  Nazlı Ilıcak'ın,  politikacıların züppe oğulları zevkü sefa sürecek.. yok öyle.. #savasahayir    (@sucluyorum)

Şu ana kadar Kürt sorununu bile cözememis bir ülke.  Suriye ile bir sicak catisma halinde TR'nin her yerinde bombalar patlar,  siviller ölür.
(Arthur Cravan  ‏-  @cravanart)

Suriye'den gelen ölüm haberlerini okumadan geçmeye başladığımı farkettim, tıpkı Irak gibi.  Yazık, bir ülkede daha sadece istatistik oldu ölümler.   (@ersoyakif1)



Milletvekili seçilme yaşı:  18
Paralı eğitime karşı pankart açan öğrencileri senelerce hapse tıkanlar  18 yaşa MV'lik öneriyor... Bu kadar da riyakarlık olmaz! komiksiniz!
(@eminesonnur)

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, ... seçilme ... yaşının düşürülmesi tartışmalarına tepki amacıyla 18 yaşında iki gençle basın toplantısı düzenlemiş.

Soldaki çocuğu 18 yaşında milletvekili nasıl olurun örneği olarak çağırmışlar toplantıya ama
o namaza durmuş sanırım:
(‏@FerdiCarrefour)


EKİM 2012  gündem haberleri devamı:

Hiç yorum yok: