21 Haziran 2010 Pazartesi

 Ankara'nın  yeni  LOGOsu

Mayıs 2009'da  Ankara'nın Amblem Sorunsalı diye bir başlık açmış, uzun bir yazı yazmıştım. Yazının sonunda da "Bu konuyu çok uzatmak istemediğimi" söylemiştim. Ne var ki Gökçek inadı ve sinir yapısı her tür uzatmayı ayakta karşılar.


Sonunda Melih Bey grafikerlerle çalışarak yeni tezini ortaya sürdü.
Ve işte yanda Ankara'nın yeni logosu: Gülen Ankara kedisi.

Melih Gökçek'in "Hitit Güneşi"ne nefretiyle başlayıp Atakuleli-camili tasarımdan gelindi bugünlere!


Tabi tartışmalar da başladı.  Ekşi Sözlük'te bir yazar  (anakha),  "Turistik amaçlı kullanım için hoş bulduğunu  (Türkiye tanıtımındaki  'lale figürü'  gibi)  ama şehir amblemi olarak uygun olmadığını" söylüyordu.  Bu noktada elbette asıl laf dalaşı siyasilere düşüyor.  Bakınız siyasetimizin  -ve aslen insanımızın- seviyesini bir haberden alıntı yaparak aktarayım:


Meclis'te  "Küstah kedi"  tartışması
Yeni logodaki Ankara Kedisi, Meclis'te tuhaf bir tartışma yarattı.  CHP'li İsa Hayırlı'nın, "Ben tabiat bilgisi öğretmeniyim. Ankara kedisini hiç böyle görmedim. Gözleri böyle değildir. Bu Van kedisidir, Vanlılara ayıp. Logodaki hayvan olan kedi küstahtır, keçi olabilirdi mesela. Ayrıca logodaki Ankara kelimesi küçük harfle yazılmıştır. Bu düzeltilsin"  demesiyle şu ilginç diyalog yaşandı:

(Bu mantığa göre Arçelik markasının logosu da değişmeli, zira hepsi küçük harf. Ama CHP tarzı muhalefet böyle bir şey işte!)

_Gökçek: Kediler küstahmış, hayvanseverlere duyrulur. Anlamak mümkün değil.
_Hayırlı: Türk örf ve adetlerine göre bakarsanız böyle bir anlayış vardır.  Kedi küstah,  köpek sadıktır.

_Gökçek:  Soruma cevap verin kediler küstah mı?
_Hayırlı:  Hayvanseverlerle bizim sorunumuz oldu. Bizim kedi barınağımız da var köpek barınağımız da... Siz de bir barınak açın.

_Gökçek:  Yani kedileri sevmiyor musunuz?
_Fazıl Güleken:  Kediler küstahtır,  biz küstahları sevmeyiz.
_Gökçek: Bak Fazıl Bey sevmezmiş kedileri. Battınız çıkamıyorsunuz.

(Kaynak:  Radikal)



EDIT 2018:   15 Temmuz  ve  FETÖ olayları sonrası istifa eden  (etmek durumunda kalan)  Melih Gökçek'in yerine yeni belediye başkanı olarak görevlendirilen(?) Mustafa Tuna bey,  Melih başgan zamanından kalan kimi projelerden sonra  şimdi de Başkent'in kedili logosunu değiştiriyor imiş. Bakalım bu logo işi daha ne kadar uzayacak?


Hiç yorum yok: